Вступити до родини ATR

Україна закликала держави-члени ООН долучитися до Кримської платформи — новий формат координації міжнародних зусиль: ZAMAN

11 вересня 2021, 11:14
828

Україна закликала держави-члени ООН долучитися до Кримської платформи.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця пояснив, що це новий формат координації міжнародних зусиль задля звільнення окупованого Криму. 

Він нагадав, що держави, які не встигли взяти участь в інавгураційному саміті, що відбувся 23 серпня у Києві, можуть долучитися до спільної декларації Кримської платформи. 

Окрім того, Сергій Кислиця розповів про реакцію Москви на українську ініціативу — масові викрадення та арешти кримських татар.

«Кримська платформа — це новий міжнародний формат консультації та координації, покликаний підвищити ефективність міжнародної реакції на тимчасову окупацію українського півострова, а також досягти деокупації Криму та мирного повернення контролю України. Однак, після саміту, російська окупаційна «влада» в Криму тільки погіршила свої репресивні практики проти громадян України, які прагнуть в повній мірі користуватися своїми правами та основними свободами», — наголосив Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ