Вступити до родини ATR

Бранець Асан Ахтемов відмовився від призначеного окупантами адвоката — підписав угоду про захист з Айдером Азаматовим: ZAMAN

14 вересня 2021, 09:42
734

Незаконно затриманий окупантами у Криму Асан Ахтемов відмовився від адвоката Олега Глушко, призначеного окупантами і підписав угоду про захист з Айдером Азаматовим.

Про це адвокат повідомив після зустрічі у СІЗО із затриманим у так званій «справі про диверсію». Правозахисник опублікував текст заяви на своїй сторінці у Facebook. 

Попри це, братів Ахтемових на білій Газелі, ефесбівці вивезли з СІЗО для проведення слідчих дій. Про це слідчий мав повідомити новопризначеного адвоката Азаматова, але цього не зробили. 

Айдер Азаматов передбачає, що його підзахисного могли вивести з СІЗО для чинення тиску, щоб той вчергове відмовився від адвоката за угодою і погодився на адвоката за призначенням. 

«Раз повезли на следственные действия, значит мне следственные органы обязаны сообщить об этом в соответсвии с УПК РФ. Если повезли опять уговаривать отказаться от меня, ну значит опять будет давление, так как отказ в письменном виде от назначенца и о моем допуске от Асана я получил», — каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ