Вступити до родини ATR

Однієї занепокоєності замало — секретар РНБО закликає міжнародних партнерів до більш рішучих дій проти РФ: ZAMAN

14 вересня 2021, 10:05
480

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що країни-партнери не виконують свої обіцянки підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією.

Про це він заявив в інтерв'ю для Радіо Свобода. 

Данілов вважає що ця підтримка має бути активнішою.  

«Ми покладаємося перш за все на себе і на своїх справжніх партнерів. Мені дуже приємно, і я був дуже вражений, коли така кількість партнерів підтримала Кримську платформу. Але зараз після цього мають бути дії. Ви бачите, що зараз відбувається в Криму. Порушення прав людини, людей забирають до в’язниць, людей полишають можливості жити, їх катують. І ось цього словосполучення «ми занепокоєні» на сьогодні, я вважаю, занадто замало для того, щоб все це продовжувалося в сучасному світі», — наголошує він. 

За словами Данілова, в Україні є 5 сценаріїв розвитку подій під час деокупації тимчасово непідконтрольних територій. Зараз виконується політико-правий. Військовий варіант звільнення окупованих Росією Крима та Донбасу наразі неможливий, впевнений секретар РНБО.

«Повірте, наші ЗСУ у змозі очистити територію Донецької і Луганської областей. Ми можемо повоювати за територію Криму. Але треба мати на увазі, що ми не можемо допустити, щоб десятки, сотні тисяч людей полягли під час таких військових операцій. Тому що у нас якраз є розуміння того, де є ця межа. Але це не значить, що у разі необхідності ми не будемо цим користуватися», — додає Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ