Вступити до родини ATR

«Інтелігентні, порядні люди, нездатні на диверсію» — представники кримськотатарської інтелігенції записали відеозвернення на підтримку затриманих кримських татар: ZAMAN

15 вересня 2021, 10:18
1171

Представники кримськотатарської інтелігенції записали відеозвернення на підтримку затриманих співробітниками ФСБ першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, та братів — Асана і Азіза Ахтемових.

Психолог Сейдамет Мустафаєв вважає неприпустимим та абсурдним звинувачення проти першого заступника Меджлісу у навіть причетності до диверсії. 

«Это очень глубокий человек, крайне грамотный, очень социальный, меня поразил масштаб его личности. Поверить в то, что Нариман может быть хотя бы причастным к этому, невозможно. Это полный абсурд. Такие люди, как он, созидают, разрушать у них нет в крови», — переконаний психолог. 

Співачка Асіє Саалє знає Нарімана Джеляла, як порядну та чесну людину, і також сподівається на перемогу справедливості. 

«Це чесна, мудра людина, патріот, сім'янин. І події, через які він проходить, не вкладаються у голові. Я думаю, справедливість у цій справі переможе», — сподівається вона. 

Композитор Джеміль Каріков також не вірить у причетність бранців до незаконних справ. 

«Я никогда не поверю, что эти ребята могли совершить акт диверсии. Как говорил классик: «Не верю!». Это какой-то бред», — каже він. 

Акторка Луїза Усеїн порівняла події на окупованому півострові з психлікарнею. 

«Ніби потрапляєш у психлікарню. Кажуть на чорне — біле, на біле — чорне. Нічого не розумієш. Я знаю цих людей. Нарімана Джеляла знаю особисто. Хочу сказати, що це інтелігентна в усіх відношеннях, розумна, розважлива, чесна людина. Нехай Всевишній всім нам, перш за все його дружині, батькам, дарує терпіння, нехай незабаром вони зустрінуться», — зазначає Луїза ханим. 

Як відомо, окупанти звинувачують кримських татар в організації диверсії на газопроводі у селі Перевальне. Їх затримали 3 та 4 вересня. Силовики не пускали до чоловіків незалежних адвокатів, а Асана Ахтемова катували, вибиваючи зізнання. Таким чином, Росія мстить за саміт Кримської платформи, що відбувся у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ