Вступити до родини ATR

«Свідки» не прийшли, а речові «докази» загубилися — окупанти у сороковий раз розглянули «справу» проти Мустафи Джемілєва: ZAMAN

15 вересня 2021, 21:07
778

Окупаційний «міський суд» Армянська всорокове розглядав «справу» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

За словами адвоката Миколи Полозова, захист хотів допитати Сергія Абісова, який навесні 2014-го року очолював окупаційне «МВС» Криму та російського прикордонника Коновалова. Втім, на засідання вони не з’явилися, й навіть не відомо, чи отримали вони запрошення. 

Окрім того, не вдалося оглянути так звані речові «докази», зокрема карабін та набої. 

Раніше рішенням Краснодарського суду, зброю, що проходила у «справі» сина Мустафи Джемілєва Хайсера, передали на зберігання до окупаційного «МВС» Криму, каже Полозов. Однак доля так званих «доказів» невідома.   

«Наразі можна констатувати, що російська влада втратили карабін Симонова, патрони до нього і гільзу. Було ухвалене рішення, що суд направить запит до Краснодарського крайового суду про місцезнаходження цих речових доказів», — каже адвокат.

Як відомо, у квітні минулого року окупанти звинуватили  Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї,  незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів, а також у так званому «незаконному перетині держкордону Росії». Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 року потрапити до Криму з Херсонщини. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Однак окупанти його не пропустили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ