Вступити до родини ATR

Відкоркувала пляшку вина 18 століття за 100 тисяч доларів — Прокуратура АРК повідомляє про воєнний злочин екскерівниці «Масандри»: ZAMAN

15 вересня 2021, 21:39
1011

Прокуратура АРК змінила підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах окупаційному «меру» Ялти, а донедавна керівниці винзаводу «Масандра» Яніні Павленко на воєнний злочин.

У 2016-му році Павленко частувала російського президента Путіна та експрем’єра Італії Берлусконі вином Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року. 

Вартість однієї пляшки оцінюють у 100 тисяч доларів, але, відповідно до законів України, це вино є набутком, що має історичну та наукову значущість для нашої країни.

«Таким чином, «генеральна директорка» Масандри підозрюється у вчиненні воєнного злочину, що полягає у розграбуванні національних цінностей на окупованій території АР Крим та міста Севастополя. Нагадаємо, що у січні 2016 року вказаній громадянці України було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим», — йдеться у повідомленні прокуратури АРК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ