Вступити до родини ATR

Імена заарештованих кримськотатарських активістів звучатимуть в ООН у Женеві — розпочала роботу 48-а сесія: ZAMAN

15 вересня 2021, 23:04
940

У Женеві розпочала роботу 48-а сесія Ради ООН з прав людини, під час якої заплановано обговорення ситуації в окупованому Криму.

Зокрема, Україна має намір привернути увагу до обшуків, затримань і арештів кримськотатарських активістів, які відбулися в окупованому Криму 3-4 вересня. 

Протягом чотирьох тижнів делегати розглянуть понад 90 доповідей, підготовлених Верховним комісаром ООН з прав людини, Генеральним секретарем ООН, правозахисними механізмами ООН, що стосуються як окремих тем в області прав людини, так і ситуацій у певних країнах. Серед іншого, зазначили в МЗС України, буде обговорюватися доповідь Управління Верховного комісара про становище у галузі прав людини в Україні.

«Будуть засуджуватися грубі порушення російською окупаційною адміністрацією прав людини на тимчасово окупованих територіях України, зокрема факти незаконних обшуків, затримань, арештів та інших протиправних дій Росії проти українських громадян. Імена Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеінова, Нарімана Джеляла та інших бранців Кремля неодноразово звучатимуть у залі засідань із закликом до їх негайного звільнення», — йдеться у заяві МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ