Вступити до родини ATR

Аксьонов заявив, що політв’язнів у Криму немає — окупаційний «голова» погрожує усім незгодним: ZAMAN

16 вересня 2021, 06:47
1141

Окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов, який нещодавно відкрито погрожував усім, хто вийде на підтримку бранців, не вважає викрадених зі своїх домівок кримських татар політв’язнями.

«В Крыму точно нет никаких политических заключённых. Есть те, кто находится под следствием или осуждён по уголовным преступлениям», — заявляє Аксьонов.

Окрім того, він прокоментував затримання кримськотатарського активіста Нарімана Джеляла, якому окупанти закидають скоєння та організацію «диверсії на газопроводі» у Криму.

«Это агент Меджлиса, агент иностранных спецслужб. По-другому сказать не могу. По итогам судебного заседания, это все будет установлено о том, что задачи они получали от Главного управления разведки (ГУР) Минобороны Украины. А ГУР получало указания из Вашингтона. Это все взаимосвязано», — каже окупант.

Також у російському ФСБ заявили, що знають буцімто всіх причетних до так званої «диверсії на газогоні» у Перевальному під Сімферополем. Окупанти переконують, що за цим стоїть Меджліс кримськотатарського народу, який нібито спільно з українською розвідкою готував низку терактів на півострові. Все, мовляв, щоб спровокувати протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ