Вступити до родини ATR

Без відеозйомки, але з перекладачем на кримськотатарську — розгляд адмінпротоколу проти голови ЦВК Курултаю перенесли на четвер: ZAMAN

16 вересня 2021, 08:06
679

Окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя переніс розгляд адміністративного протоколу проти Заїра Смедля на четвер.

Фото: QHA

Фото: QHA

Голову ЦВК Курултаю окупанти звинуватили у порушенні карантинних обмежень через участь у зборах біля будівлі окупаційного управління ФСБ. 

Заїр Смедля повідомив, що окупаційні «судді» відкинули майже всі клопотання — заборонили фільмувати засідання, відмовилися викликати свідків захисту. Однак все ж погодили участь громадського захисника Хатідже Мамут та задовольнили клопотання про надання перекладача на кримськотатарську мову.  

Нагадаємо, що Заїр Смедля, як і десятки людей, 4 вересня прийшов до будівлі окупаційного управління ФСБ, щоб дізнатися про долю п’ятьох викрадених кримських татар, серед яких Ельдар Одаманов, брати Ахтемови, Шевкет Усеінов, а також перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял. У відповідь, ОМОН та Росгвардія затримали 58 людей. Двох звинуватили у непокорі окупаційним поліціянтам, а решту — у порушенні карантинних обмежень. Людей автобусами відвезли до окупаційних відділків поліції, де на них склали адмінпротоколи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ