Вступити до родини ATR

Редактора кримськотатарської газети «Авдет» оштрафував «суд» окупантів — жертва масових затримань під будівлею ФСБ: ZAMAN

20 вересня 2021, 08:37
564

Окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя оштрафував на 5 тисяч рублів редактора кримськотатарської газети «Авдет» та члена Меджлісу Шевкета Кайбуллаєва.

4 вересня на Шевкета Кайбуллаєва склали адмінпротокол після масових затримань під будівлею окупаційного управління ФСБ в Сімферополі. Чоловіка звинуватили у порушенні карантинного режиму. 

Під час так званого «суду» окупаційна «суддя» Віра Сєрікова відхилила клопотання захисту про допит того, хто склав протокол, а також допит свідка захисту Ібрагіма Чегертми. 

Як відомо, днями окупаційний «суд» оштрафував ще вісім чоловік за тими ж звинуваченнями. Суми штрафів склали від 5 до 30 тисяч рублів. 

Загалом російські окупанти склали 58 адмінпротоколів на людей, які прийшли 4 вересня до будівлі окупаційної ФСБ у Сімферополі. 

Нагадаємо, що того дня десятки кримських татар зібралися там, щоб дізнатися про долю викрадених 5 співвітчизників. Співробітники окупаційної поліції почали розганяти людей через нібито недотримання соціальної дистанції. Водночас, ОМОН та Росгвардія почали хапати людей і кидати до автозаків та автобусів, чим самі створили небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ