Вступити до родини ATR

Боротьба об’єднує — у Києві відбувся дитячий турнір «Muhajir Open»: ZAMAN

21 вересня 2021, 08:13
490

У Києві відбувся дитячий турнір з вільної боротьби «Muhajir Open». У змаганнях взяли участь понад 300 дітей різних національностей віком від 6 до 13 років.

Організаторами заходу стала громадська організація «Birlik» та Федерація спортивної боротьби АРК. 

Традиційно турнір почався зі вступного слова муфтія Криму Айдера Рустемова.

У першому двобої чисту перемогу, поклавши суперника на лопатки, здобув дев’ятирічний Ільяс зі Старого Криму. Перемігши й наступних борців, хлопчик дійшов до фіналу та став чемпіоном турніру у своїй ваговій категорії.

Ще один юний борець — 13-річний Ізет Файтонджиєв, який також поклав на лопатки свого суперника. Він народився у Єгипті, згодом переїхав з батьками до Криму, а зараз живе на Київщині. За 6 років тренувань та змагань з вільної боротьби у нього з’явилася своя тактика ведення бою. Каже, що спочатку перевіряє як бореться суперник, а тоді вже атакує. У хлопця є мрія, і він знає, як її здійснити.

«Я мрію стати олімпійським чемпіоном. Для цього потрібна сила волі, треба дуже наполегливо працювати, тренуватися. Потрібно також мати дисципліну», — каже він.

Спорт об'єднує всіх незалежно від національності та релігії, впевнений віцепрезидент Федерації спортивної боротьби Криму Імран Усеїнов. Він вважає, що куреш у кримських татар — у крові, тож важливо залучати молодих спортсменів до олімпійських видів боротьби, щоб перед ними відкрилися великі перспективи.

«Ми думаємо, що ми будемо в тандемі розвивати боротьбу як греко-римську так і вільну. І вже будемо бачити свої результати на світовій і міжнародній аренах», — каже Імран Усеїнов. 

Коментатор Олександр Пастухов щиро здивований, на якому високому рівні організований турнір. 

«Організатори подбали про все. Наші дітки вже мають привчатися до того, що вони є героями, вони є найголовнішими, незважаючи на вік, незважаючи на брак досвіду, незважаючи на те, що у маленьких ще не все виходить. Боротьба — це не тільки перемоги на килимі, це ще й гідні громадяни, це справжні чоловіки, які люблять Україну, які готові творити добрі справи для прослави своєї вітчизни», — переконаний коментатор. 

Переможців турніру нагородили солодощами, кубками та чашками з символікою федерації. Окрім цього, було 5 спеціальних призів: «за волю до перемоги», «за найгарніший кидок», «приз глядацьких симпатій», «за кращу техніку» і «приз від спонсора турніру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ