Вступити до родини ATR

Замах на помічника президента — Зеленський пообіцяв сильну відповідь: ZAMAN

23 вересня 2021, 09:30
481

У середу, 22 вересня, у Київській області було скоєно замах на Сергія Шефіра, першого помічника президента України Володимира Зеленського.

Автівку Шефіра обстріляли під Києвом, біля села Лісники, коли помічник голови держави прямував на роботу. 

Сергій Шефір, за попередніми данними, не постраждав, однак було важко поранено його водія. По легковику посадовця було випущено 18 куль, поліцейські нарахували 11 кульових отворів на легковику, здебільшого з водійського боку. 

Правоохоронці вважають, що нападник ховався серед дерев, неподалік від супермаркета, на парковці якого авто зупинилося після нападу. На місці працюють слідчо-оперативні групи поліції. 

Сергій Шефір спростував чутки про замах через нібито конфлікт в оточенні президента Зеленського. Натомість припускає, що так хтось хотів залякати вище державне керівництво та передати вітання президенту. У національній поліції ж вважають, що Шефіра прагнули не залякати, а саме вбити, правоохоронці співпрацюють з СБУ та мають декілька версій.

Водночас, президент пообіцяв злочинцям сильну відповідь. Обстріл автівки свого помічника Володимир Зеленський прокоментував, перебуваючи у Нью-Йорку, наголосивши, що замах не вплине на міцність президентської команди та обраний курс. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ