Вступити до родини ATR

Допомогти дітям кримськотатарських політв’язнів — Рефат Чубаров у день народження закликав небайдужих долучитися до акції: ZAMAN

23 вересня 2021, 10:48
741

У свій 64-ий день народження голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав усіх охочих долучитися до благодійної акції «Рука допомоги».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Акція «Рука допомоги» — це збір коштів на підтримку дітей бранців, які після облав та затримань окупантів залишилися без батьківської опіки. Для зборів відкрито два рахунки, куди кожен охочий може пожертвувати посильну суму. Наразі зібрано більше 37 тисяч гривень, кажуть організатори. 

Всіх, хто долучився до акції голова Меджлісу попросив ставити плюс під постом. Каже, нині восьмий День народження, який не вдасться відсвяткувати в колі близьких, у рідному Криму. 

Як відомо, в’їзд на Батьківщину Рефату Чубарову заборонили у 2014 році окупанти, в особі тодішньої окупаційної «прокурорки» Криму Натальї Поклонської. Згодом окупанти заборонили діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, назвавши представницький орган корінного народу екстремістським. Самого ж Рефата Чубарова, окупаційний «Верховний суд» Криму заочно засудив до шести років колонії суворого режиму та штрафу у 200 тисяч рублів. Окупанти звинуватили його у нібито організації масових заворушень. Йдеться про мітинг 26 лютого 2014-го року під стінами кримського парламенту. Тоді тисячі кримських татар та українців вийшли аби довести, що Крим — це Україна. Рефат Чубаров на чолі Меджлісу продовжив боротьбу за звільнення окупованого Криму вже у Києві. Але впевнений, що наступного року відзначить свій День народження вже у вільному Бахчисараї.

ПІДТРИМАТИ ДІТЕЙ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ

Карта ПриватБанк на ім'я Бекір Аблаєв

4149 6090 0568 3216

Карта Monobank на ім'я Бекір Аблаєв

4441 1144 4605 7315

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ