Вступити до родини ATR

ООН час прокинутися та не потурати злочинам РФ — Зеленський нагадав міжнародній спільноті про арешти в окупованому Криму: ZAMAN

24 вересня 2021, 07:43
840

Об’єднаним Націям час прокинутися і не потурати злочинам Росії.

Про це йшлося у виступі президента України Володимира Зеленського на загальних дебатах Генасамблеї ООН. 

Зеленський подякував тим країнам, які попри тиск Москви віддали свої голоси, щоб залишити на порядку денному обговорення становища окупованих українських земель. 

Голова держави також згадав про затримання окупантами першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, попросив у світових лідерів сприяння у визволенні українських бранців та розповів про новий виток репресій російської окупаційної «влади» у Криму.  

«На початку вересня цього року у Криму був незаконно затриманий перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. РФ звинувачує цього політолога, видатного журналіста, телеведучого, викладача права та історії у спробі підірвати ділянку газопроводу. Ось вам ціна свободи, ось вам ціна боротьби за свої права, за права людини. Я дуже розраховую на підтримку міжнародної спільноти у питанні його звільнення та звільнення близько 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих територіях України та в РФ», — закликав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ