Вступити до родини ATR

За ґ‎рати на 8 років — Прокуратура АРК повідомила про підозру бойовику «самооборони Криму»: ZAMAN

24 вересня 2021, 09:23
929

Бойовику так званої «самооборони Криму», якого затримали на пункті пропуску «Каланчак», оголосили підозру про участь у незаконних збройних формуваннях.

За повідомленням джерел, йдеться про Степана Війтенка. Встановлено, що він ще на початку лютого 2014-го року, тобто до окупації, долучився до бойовиків «самооборони Криму». Згодом, серед інших, патрулював вулиці Сімферополя та незаконно затримував проукраїнськи налаштованих людей. Невдовзі, окупанти залучили його до вартування біля будівель Прикордонної служби України та головного управління СБУ на півострові. 

Відомо, що на материкову частину України Війтенко їхав до сина — полковника поліції. При собі мав низку посвідчень різних структур колаборантів та відзнаки від окупантів, якими він хотів похизуватися перед онуком. 

«За свою активну допомогу під час окупації півострова отримав посвідчення «Дружинника» та «Народного ополчення Республіки Крим», згодом, отримав ряд «нагород» від окупаційної «влади» півострова: «За захист Криму», «Учасник кримської весни», медаль «За заслуги перед Вітчизною 2 ступеню» та ін. Наразі, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — йдеться у повідомлення прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ