Вступити до родини ATR

Негайно звільнити Нарімана Джеляла та братів Ахтемових — представник США в ОБСЄ: ZAMAN

25 вересня 2021, 10:17
947

Негайно звільнити Нарімана Джеляла та братів Ахтемових закликав представник місії США в ОБСЄ.

Ендрю Шепард під час виступу на засіданні постійної ради у Відні заявив, що Сполучені Штати підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, а також залишить санкції проти Росії.

«Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо анексію Криму Росією. Як сторона, що підписала спільну декларацію Кримської платформи, ми підтверджуємо те, що Крим є частиною України. Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів і підтверджуємо, що наші санкції проти Росії через східну Україну залишаться чинними доти, поки Росія повністю не виконає свої Мінські зобов'язання. Санкції через Крим залишаться чинними», — наголосив Шепард.

Як відомо, окупанти затримали братів Ахтемових та першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла  3-го та 4-го вересня. Вони звинувачують їх у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. Через своїх адвокатів Асан та Азіз Ахтемови розповіли про погрози та катування у застінках ФСБ. Так окупаційні силовики вибивали в них зізнання у диверсії. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» розцінюють як помсту Росії за саміт Кримської платформи, що відбувся у Києві 23 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ