Вступити до родини ATR

Подякував Зеленському та Ердогану за підтримку — Наріман Джелял у листі розповів про психологічний тиск окупантів: ZAMAN

28 вересня 2021, 09:01
727

Чути брехливі обвинувачення окупантів — це один з головних іспитів для бранця.

Про це пише у листі перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял після отримання жорсткішого обвинувачення. 

Текст нового листа опублікував його адвокат Микола Полозов. 

Бранець розповідає про психологічний тиск, якого він зазнає у неволі. У цей час важливо відчувати підтримку людей, пише Наріман Джелял. 

Бранець також подякував президенту України Володимиру Зеленському за озвучення теми кримськотатарських бранців у своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН. Слова голови держави він назвав озвученням думок усіх незгодних з окупантами.

«Повернувшись з управління ФСБ, де я разом з моїм адвокатом Еміне Авамілєвою ознайомились з новим, ще більш жорстокими обвинуваченнями, тільки зайшовши до камери, перше що я почув — про виступ президента України на засіданні ГА ООН. Володимир Зеленський говорив, в тому числі, про мою справу. Я хочу висловити подяку пану Президенту за таку високу підтримку і участь в моїй долі.  Розумію, що Президент висловлював позицію, думки і підтримку тисяч вільних людей, в тому числі і моїх співвітчизників, які продовжують боротьбу за відновлення територіальної цілісності України, права людини та гідне майбутнє кримськотатарського народу. Це надихає, надає сил вірити і діяти», — пише він. 

Подякував Наріман Джелял і турецькому лідеру Реджепу Таїпу Ердогану. Він згадав, як за участі Ердогана були звільнені заступники голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умєров. А у своєму виступі на Генасамблеї ООН, президент Туреччини наголосив, що ніколи не визнає російську окупацію Криму та підтримуватиме кримськотатарський народ.

«Він продовжує цю справу і сьогодні,  намагаючись визволити інших політв'язнів. Висловлюю подяку Президенту Туреччини Реджепу Тайипу Ердогану за незмінну позицію Турецької Республіки щодо територіальної цілісності України; постійну участь в підтримці та захисті інтересів кримськотатарського народу», — додав Джелял.

Нагадаємо, що Нарімана Джеляла окупанти затримали удосвіта 4 вересня. Спочатку його вивезли в невідомому напрямку та чинили психологічний тиск. Згодом першого заступника голови Меджлісу звинуватили у підбурюванні до «диверсії на газопроводі» у Перевальному під Сімферополем, потім — у безпосередній участі в підриві труби. А минулого тижня окупанти зробили звинувачення ще жорсткішим і додали до нього нібито придбання, зберігання та переправлення боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ