Вступити до родини ATR

ПАРЄ відмовилася від дебатів по Криму — член делегації ВР: ZAMAN

29 вересня 2021, 09:51
827

ПАРЄ відмовилася від проведення дебатів про переслідування корінних народів в окупованому Криму.

Про це повідомила член постійної делегації Верховної Ради України Леся Василенко. 

Таке рішення у Парламентській Асамблеї Ради Європи пояснили тим, що резолюція про права кримськотатарського народу була ухвалена влітку. 

Раніше член української делегації, нардеп Рустем Умеров повідомляв, що Україна подала запит на проведення дебатів на тлі нових облав та затримань на півострові. 

Втім, про репресії окупантів проти кримських татар у ПАРЄ таки говорили. 

Віцепрезидент асамблеї, нардеп Олександр Мережко закликав вигнати Росію з організації.

«Російська окупаційна «влада» в помсту за Кримську платформу заарештувала групу кримськотатарських активістів. Серед них представник Меджлісу Наріман Джелял. Дехто з затриманих зазнав тортур від рук російського ФСБ. На жаль, не було серйозної реакції на ці грубі порушення прав людини, і це не зупинило Росію. Вони сподіваються, що ми втомимося зважати на постійні провокації та порушення, але ми не маємо жодного права на це. Навпаки, ми маємо подвоїти наші зусилля, захищаючи кримських татар на окупованих територіях. Росія розкручує машину масової пропаганди, щоб створити ілюзію доброботу Криму. Поведінка Росії не має нічого спільного з цінностями нашої організації. Висновок простий — РФ треба викинути з Ради Європи», — наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ