Вступити до родини ATR

Окупанти затримали громадську активістку Лейлу Яшлавську — прийшла до стін «суду» на розгляд апеляції Нарімана Джеляла: ZAMAN

3 жовтня 2021, 10:08
671

Окупанти затримали громадську активістку Лейлу Яшлавську.

Активістка серед інших прийшла під стіни окупаційного «Верховного суду» Криму, де розглядали апеляцію на арешт першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла. Там Лейлу Яшлавську оточили кілька силовиків. Один фільмував жінку, поки інший вимагав від неї показати документи, аргументуючи тим, що вона нібито може перебувати у розшуку.  

У супроводі кількох силовиків Лейлу Яшлавську таки повели подалі від стін окупаційного «суду» та посадили до службової автівки.

Перед службовим УАЗіком, куди посадили Лейлу Яшлавську, зібралися люди. Вони вимагали від силовиків пояснень, за що забирають жінку та куди її відвезуть. Натомість окупаційні поліціянти стали зганяти літніх жінок геть зі шляху, посилаючись на нібито порушення правил дорожнього руху.

Свідки кажуть, що силовики виганяли людей якнайдалі від стін окупаційного «суду». На питання присутніх, чи мають вони на це право, силовики погрожували забрати до відділку нібито для встановлення особи.

Лейлу Яшлавську відвезли до окупаційного «Київського райвідділку поліції», де протримали більше 5 годин. Там за жінку написали пояснення і дали на підпис. До тексту Яшлавська дописала, що до неї не допустили адвоката та не пояснили її процесуальний статус. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ