Вступити до родини ATR

Окупанти залишили Нарімана Джеляла під вартою до 3 листопада — цинічно скоротили вирок на один день: ZAMAN

3 жовтня 2021, 10:41
675

Окупаційний «Верховний суд» Криму у закритому режимі розглянув апеляцію захисту першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла та цинічно скоротив термін затримання на один день.

Відомо, що Нарімана Джеляла тримають у спецблоці — спеціальному відділі СІЗО, де максимально обмежена взаємодія не лише із зовнішнім світом, а й з іншими ув'язненими.

Позаяк засідання було закритим, адвокат Микола Полозов, не має права оприлюднити аудіозапись виступу Нарімана Джеляла. Але бранець передав  свої нотатки, за якими він готувався до засідання. У записах Наріман стверджує, що вважає кримінальне переслідування політичним через його підтримку  територіальної цілісності України, заяви про порушення прав людини в Криму, а також становище кримськотатарського народу на півострові. 

«Мне неоднократно приходилось быть свидетелем различных политически мотивированных судебных процессов. Поэтому я не питаю иллюзий касательно сегодняшнего решения. Я должен заявить, что совершенно не верю в российское правосудие, когда дело касается политического преследования, как в моем случае. Однако это не останавливает меня  в деле борьбы за права человека, свободу и справедливость», — підкреслює Наріман Джелял. 

Нагадаємо, що окупаційні силовики затримали Нарімана Джеляла 4 вересня, безпідставно звинувативши його у підбурюванні до вчинення «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Симферопольского району. Потім окупанти змінили обвинувачення на жорсткіше. Зараз окупаційні силовики закидають йому безпосередню участь у діверсії та зберігання боєприпасів. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ