Вступити до родини ATR

«Ні геноцидним Іграм!» — уйгури у Мюнхені протестують проти Олімпіади: ZAMAN

6 жовтня 2021, 07:31
520

Півсотні уйгурських протестувальників біля страхової компанії у Мюнхені вимагають не спонсорувати зимову Олімпіаду-2022 у Пекіні.

Протестуючі заявляють, що комуністична влада Китаю переслідує мусульман-уйгурів у регіоні Сіньцзян, а також тибетців. Протестувальники називають це геноцидом.

«Країну, яка зневажає права людини й учиняє геноцид, не можна допускати до проведення Олімпіади. Великі міжнародні компанії не повинні спонсорувати Китай і підтримувати його. Інакше це означатиме, що західні демократичні країни або компанії з цих країн підтримують дії китайської влади», — переконаний голова Союзу Східному Туркестану в Європі Асгар Джан.

Нагадаємо, що китайських комуністів неодноразово звинувачували в репресіях етнічних і релігійних меншин. Переважно це уйгури, тибетці, парафіяни домашніх християнських церков і прихильники духовної практики Фалуньгун. Як повідомляють очевидці, влада помістила понад мільйон уйгурів до так званих центрів професійного підготовлення, які по факту — звичайні в’язниці. Зі слів правозахисників, компартія змушує уйгурів відмовитися від їхньої віри й культури. Пекін усі звинувачення відкидає. Уряди західних країн й ООН поки не можуть перевірити стан мусульман-уйгурів у Сіньцзяні, бо китайська влада не відкриває туди доступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ