Вступити до родини ATR

Відключення , Instagram і WhatsApp — Цукерберг втратив майже 7 мільярдів доларів: ZAMAN

6 жовтня 2021, 07:45
438

Facebook, Instagram і WhatsApp знову запрацювали після майже шестигодинного відключення у понеділок.

Спочатку компанія Facebook не назвала причини збою. Пізніше вона заявила, що проблема — у неправильній зміні конфігурації на маршрутизаторах.

«Наші сервіси тепер знову під’єднані до мережі, і ми активно працюємо над тим, щоб повністю повернути їх до звичайної роботи», — повідомили у компанії. 

Відключення — це вже другий удар по Facebook за кілька днів. У неділю колишня працівниця соцмережі оприлюднила внутрішню документацію компанії. Вона також звинуватила платформу в тому, що та більше цінує прибуток, ніж безпеку користувачів. Акції Facebook подешевшали майже на 5%, однак відновили близько половини відсотка вартості, коли платформа повернулася до роботи. Кілька працівників заявили, що, на їхню думку, відключення сталося через внутрішню помилку. Вона пов’язана з тим, як інтернет-трафік спрямовується до систем соцмережі. 

Експерти з безпеки також кажуть, що причиною збою могла бути ненавмисна помилка або саботаж працівників компанії. 

Щогодини відключення Facebook утрачав більш як пів мільйона доларів доходу від реклами у США. Загалом від збою Марк Цукерберг втратив майже 7 мільярдів доларів. 

Водночас поки Facebook, Instagram і WhatsApp не працювали, почали з’являтися кумедні дописи від інших інтернет-гігантів. Так, Twitter опублікував таке повідомлення: «Привіт у буквальному розумінні слова всім».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ