Вступити до родини ATR

У спецблоці ще з одним арештантом — адвокат про умови утримання Нарімана Джеляла: ZAMAN

6 жовтня 2021, 09:16
636

Адвокат Микола Полозов розповів про умови, у яких окупанти тримають першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла.

Адвокат відвідав Нарімана Джеляла у Сімферопольскому СІЗО. 

У камері політв’язня досі немає холодильника та телевізора. До того ж, Джелялу не віддають листи від багатьох людей, які його підтримують. Вони йому пишуть через електронну систему «Зонателеком», але тюремні цензори навмисно затримують перевірку.

«Но Нариман не теряет времени даром, читает книги, которые есть в его распоряжении. В основном это классическая литература. Настрой у Наримана хороший, бодрый. Он был очень рад узнать, что множество людей пришли к суду поддержать его во время апелляции. Просил еще раз передать, чтобы народ за него не беспокоился, он голову склонять не собирается. И ещё раз напомнил, что в такое время взаимная поддержка и внимание друг к другу очень важно», — розповідає адвокат бранця.

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла за ґратами окупанти тримають вже місяц. Його затримали разом з братами Асаном та Азізом Ахтемовими. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. Спочатку Нарімана Джеляла звинуватили у підбурюванні до «диверсії».  Згодом звинуватили у вчиненні підриву  та нібито незаконному зберіганні вибухівки. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ