Вступити до родини ATR

«EXPO 2020» — у Дубаї розпочала роботу Всесвітня виставка: ZAMAN

7 жовтня 2021, 08:02
687

У Дубаї розпочала роботу Всесвітня виставка, яку через пандемію відклали на рік. Участь бере понад 190 країн.

Об’єднані Арабські Емірати хочуть показати світові свою привабливість, особливо для ведення бізнесу.

«Для мене найдивовижніше те, що можна створити таке серед пустелі. Коли приїжджаєш, то взагалі не очікуєш таке побачити», — каже відвідувач виставки Костянтин Співаков.

Над павільйоном Італії натягнуто 70 кілометрів мотузки, зробленої з 2-х мільйонів пластикових пляшок. Однак головна його окраса — тривимірна копія створеної Мікеланджело статуї Давида. Її зробили з мармурового пилу. Але побачити обличчя гіганта, який заввишки більш як п’ять метрів, вийде не оразу. Для цього відвідувачі мають зійти на спеціальну платформу. А все тому, що публічно демонструвати наготу в ОАЕ заборонено, навіть якщо це творіння великого майстра. 

У павільйоні США можна побачити копію ракети Space X Falcon 9. А якщо стати на рухому стрічку, можна ліпше вивчити інші американські винаходи. 

На підготування Всесвітньої виставки  пішло вісім років приготувань і мільярди доларів витрат. Однак незрозуміло, скільки відвідувачів зможе привабити Дубай і наскільки виставка простимулює його економіку. Щоб потрапити до павільйонів, треба показати негативний результат ПЛР-тесту або підтвердити вакцинацію проти коронавірусу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ