Вступити до родини ATR

Агітував дітей вступати до армії агресора — Прокуратура АРК заочно розслідуватиме дії «керівника штабу Юнармії»: ZAMAN

7 жовтня 2021, 10:04
747

Прокуратура АРК отримала дозвіл на заочне розслідування дій так званого «керівника регіонального штабу Юнармії» в окупованому Севастополі.

Чоловіка звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни через пропаганду служби в окупаційній армії Росії серед кримських дітей. 

Підозрюваний очолив штаб «Юнармії» у 2016 році та займався зокрема тим, що агітував дітей вступати до лав збройних сил агресора. Наразі йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

«Керівник організації ставить собі за мету «виростити покоління, здатне не тільки захищати вітчизну зі зброєю в руках, а й відстоювати інтереси Росії в мирних сферах». Разом з тим, підозрюваний неодноразово здійснював виступи в засобах масової інформації задля популяризації «руху» та пропаганди участі дітей в ній. Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки, пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення,  заборонена Конвенцією про захист цивільного населення під час війни», — кажуть у Прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ