Вступити до родини ATR

«Свідки» не прийшли, а речові докази не знайшлися — окупанти вкотре розглядали «справу Мустафи Джемілєва»: ZAMAN

8 жовтня 2021, 09:21
699

Окупаційний «міський суд» Армянська вкотре розглядав «справу» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Окупанти мали допитати російського прикордонника Коновалова, який раніше підтвердив, що Мустафа Джемілєв не перетинав так званого «держкордону» з травня 2014 року. Втім, він так і не з’явився на засідання. 

За словами адвоката Миколи Полозова, Коновалова відправили на службу до окупованого грузинського регіону Південна Осетія. Також на допит не з’явився Сергій Абісов, який навесні 2014-го року очолював окупаційне «МВС» Криму. 

Невідома і доля речових доказів. Карабін, гільза та патрони нібито зберігалися в окупаційному «управлінні МВС», але там їх знайти не можуть.  

Нагадаємо, що у квітні минулого року окупанти звинуватили Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї,  незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів, а також у спробі незаконного перетину так званого «держкордону» Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 роки потрапити до Криму з Херсонщини. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ