Вступити до родини ATR

Верховна Рада звільнила Разумкова з посади спікера — проголосували 284 нардепи: ZAMAN

8 жовтня 2021, 10:27
772

Верховна Рада звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера.

За це проголосували 284 нардепи.  

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко публічно відчитав спікера, заявивши, що той уже не є членом партії, і що до його роботи є безліч питань.

Дмитро Разумков опонував вже колишнім колегам. З трибуни він заявив, що у 2019 році «Слуга народу» йшла на вибори «не за посадами і за грошима, а змінити країну на краще» з гарними щирими принципами, яким повірили люди. Але, на жаль, це вже не так, заявив Разумков.

«Весь цей час я намагався зробити, щоб хоча б частина цих обіцянок стала реальністю. Якщо ми повернемось до принципів, то принцип демократії, до якого ми йшли, став принципом влади більшості, принцип верховенства права та закону змінився на політичну доцільність, принцип права на власну позицію та свободу слова змінив принцип «хто не з нами, той проти нас», принцип «закон один для всіх» став принципом «друзям — усе, ворогам — закон». А принцип, що офшори для влади є ганьбою, став принципом «нічого страшного, у кожного ФОПу вони є», — заявив Разумков.

Водночас монобільшість не віддала необхідної для звільнення спікера кількості голосів. Відставка стала можливою завдяки тому, що за неї голосували нардепи з «Батьківщини», «Довіри», «За майбутнє», частина депутатів з «Голосу» та 6 позафракційних. Разумков покинув сесійну залу під аплодисменти народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ