Вступити до родини ATR

Руслан Стефанчук став новим спікером Верховної Ради — підтримав 261 нардеп: ZAMAN

11 жовтня 2021, 09:35
569

Народні депутати обрали нового спікера Верховної Ради.

Новим спікером став перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук. Його підтримав 261 народний депутат.

Окрім Стефанчука, на посаду спікера претендували два депутати від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко та Яна Зинкевич. Гончаренко підтимали всього 44 нардепи. За Зінкевич віддали голоси 146 народних обранців. 

Стефанчук зміг зайняти крісло спікера завдяки підтримці нардепів з депутатських груп «За майбутнє», «Довіра» та шести позафракційних. «Слуги народу» не надали необхідних 226 голосів. 

Як відомо, Стефанчук був обраний першим заступником голови Верховної Ради 29 серпня 2019 року та представником Президента України у парламенті. До цього він був членом політичної партії «Слуга народу». З Володимиром Зеленським Стефанчук познайомився ще в студентські роки — разом вони грали у КВН. А у 2019 році він увійшов до його передвиборчого штабу. 

Нагадаємо, що Дмитра Разумкова, який обіймав посаду спікера з серпня 2019 року, депутати зняли з посади. Він був одним з ключових членів команди Володимира Зеленського під час президентських виборів. Причиною відставки стали його розбіжності з монобільшістю та президентом через закон про олігархів. «Слуги народу» відставку пояснили тим, що Разумков перестав бути членом президентської команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ