Вступити до родини ATR

Біженці у Лівії піддаються насильству і вимаганням — люди осадили центр ООН: ZAMAN

12 жовтня 2021, 07:29
640

Сотні мігрантів з різних країн Африки товпляться біля центру ООН у лівійському Тріполі. Вони просять допомогти їм втекти з країни, щоб врятуватися від арештів і вбивств.

За даними гуманітарних організацій, біженці у Лівії піддаються насильству і вимаганням. Останнім часом стало гірше. Однак люди все одно сюди їдуть, оскільки країна стала головною відправною точкою на шляху людей до країн Європи.

«Я приїхала сюди з чоловіком і сестрою через Судан. Одна банда викрала нас і стала вимагати викуп у моїх батьків. Частину грошей відправили. Але, не отримавши решту, банда вбила мого чоловіка. Потім моя сестра з її чоловіком відправилися морем, але загинули. У мене на руках двоє дітей: мій син і небога. Нам дали будинок, але і там військові на нас напали. Коли нас звільнили, ми прийшли сюди і тепер хочемо одного: не жити в Лівії», — розповідає мігрантка із Еритреї Надія Абдул Руман.

Збройні сили Лівії почали масові арешти мігрантів близько тижня тому. Затримали понад 5000 осіб і помістили їх в переповнені центри. Окрім того, застрелили щонайменше шестеро людей. Тепер люди сплять біля офісу ООН прямо на землі, чекаючи, що їм допоможуть. Деякі з них поранені. Кажуть, що страждають від голоду і знущань.

«Я хочу виїхати з Лівії, нехай нас евакуюють. Ми втомилися. У нас немає ані їжі, ані даху над головою. Вони нападають на нас зі зброєю, садять до в'язниць без їжі і води. Коли ми вийшли з в'язниці, то прийшли сюди. Дітям теж нічого їсти», — благає мігрантка з Судану Фатіма.

Уряд національної єдності Лівії каже, що намагається вирішити проблему нелегальної міграції. При цьому Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликало людей не брати в облогу його офіс, а також обіцяє організувати гуманітарні авіарейси до інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ