Вступити до родини ATR

Під «військовим гарнізонним судом» у Криму затримали 15 осіб — прийшли на оскарження вироку співвітчизників: ZAMAN

12 жовтня 2021, 09:31
560

15 кримських татар затримали біля окупаційного «Кримського гарнізонного військового суду» у Сімферополі, звідки вівся відеозв’язок з Апеляційним судом підмосковної Власихи.

Серед затриманих родичі, друзі та небайдужі люди, які прийшли на оскарження вироку Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеінова та Арсена Абхаірова, яких окупанти визнали винними у нібито «тероризмі» та присудили від 12 до 17 років колонії суворого режиму. 

Попри те, що засідання було відкритим, родичів бранців не допустили. А окупаційні силовики у гучномовці вимагали від присутніх розійтися.

Насамкінець, розгляд апеляції у «справі» відклали до 25 жовтня через невручення додаткової скарги на вирок Арсену Абхаірову. А людей на вулиці почали затримувати за нібито порушення карантинних обмежень, хоча вони були в масках та уникали скупчень. Серед затриманих Казім Аблялімов, Мир Ібрагімов, Садик Урінбаєв, Енвер Мустафаєв, Рустем Шіхбадінов, Решат Параламов, Селім Тейфуков, Мансур Аблямітов, Ескендер Меметов, Ділявер Меметов, Решат Емірусеінов, Ленур Ібрагімов, Алімхан Абітов, Аметхан Умеров та Гафур Мінгафаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ