Вступити до родини ATR

14 годин у відділку поліції за підтримку кримськотатарських бранців — окупанти до ночі тримали затриманих: ZAMAN

13 жовтня 2021, 09:03
859

14 годин в окупаційному відділку поліції за підтримку кримськотатарських бранців.

15 кримських татар затриманих напередодні біля окупаційного «Кримського гарнізонного суду» відпустили лише пізньої ночі. 

Вони прийшли на оскарження вироку Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеінова та Арсена Абхаірова, яких окупанти визнали винними у нібито тероризмі та присудили від 12 до 17 років колонії суворого режиму. Попри те, що засідання було відкритим, родичів бранців не допустили. А окупаційні силовики у гучномовці вимагали від присутніх розійтися. Згодом почали затримувати людей за нібито порушення карантинних обмежень, хоча вони були в масках та уникали скупчень. Автобусом їх відвезли до окупаційного відділку поліції, де на них склали адмінпротоколи.

Згодом, десятки людей прийшли до стін окупаційного відділку поліції, щоб дочекатися затриманих співвітчизників. До п’ятьох з них підійшли окупаційні силовики та завели до відділку. Так, затримали Умера Меметова, Біляла Ібрагімова, Сейт-Нафє Муратова, Хамзу Урінбаєва та Мемета Люманова. Координатора Кримської солідарності Ділявера Меметова та активіста Решата Параламова відвезли до ізолятора тимчасового тримання. Їх везли в принизливих умовах, у багажному відділенні, де тримають службових собак. На інших кримських татар склали адмінпротоколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ