Вступити до родини ATR

Сімох затриманих біля суду активістів оштрафували на 85 тисяч рублів — омбудсмен

13 жовтня 2021, 09:15
668

Окупаційний «Центральний районний суд Сімферополя» оштрафував сімох кримських татар, затриманих 11 жовтня під будівлею «Кримського гарнізонного військового суду».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Кримських татар, учасників акції Ділявера Меметова, Решата Параламова, Рустема Шихбадінова, Садика Уринбаєва, Гафура Мінгафарова, Енвера Мустафаєва, Решата Емірусеінова оштрафовано на суму від 5 тисяч до 20 тисяч російських рублів. Переконана, що таким чином агресор продовжує тиснути на кримських татар в тимчасово окупованому Криму за відстоювання громадянської позиції», — пише омбудсмен.

Денісова закликала міжнародну спільноту продовжувати санкційно-політичний тиск на Росію, аби припинити репресії проти корінного народу Криму.

Нагадаємо, що 11 жовтня майже сотня людей з дотриманням соціальної дистанції та в масках вийшли під будівлю так званого «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі з метою ознайомлення з результатами рішення Апеляційного військового суду в м. Власіха Московської області, який розглядав скаргу на вирок фігурантам красногвардійської «справи про тероризм».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ