Вступити до родини ATR

Без грошей і роботи — жителям Афганістану стає все складніше виживати з новою владою: ZAMAN

14 жовтня 2021, 07:49
485

Жителі Афганістану скаржаться на те, що з кожним днем правління «Талібану» виживати у країні стає все важче.

З приходом до влади «Талібану», чимало компаній і виробництв в Афганістані закрилися, а тисячі школярок тепер замість навчання ходять на роботу.

«Я учениця 7-го класу в школі, але через «Талібан» вони не дозволяють дівчаткам відвідувати заняття після 6-го класу. Я працюю на вулиці, заробляю 60-70 центів на день. На ці гроші ми купуємо їжу, тому що мій батько безробітний», — розповідає 15-річна школярка Арезу Джан.

Багато афганців тепер продають все, що можна, щоб заробити хоча б на їжу.

«Ми живемо в злиднях. При попередніх владах у мене була робота. Я працював на фабриці, яка виробляла чисту воду, і жив добре. Тепер потрібно знімати житло, але грошей немає, вдома теж нічого немає. Я купив візок і працюю на вулиці. Мої діти продають кульки та горіхи», — каже житель Кабула Акбар Нурі.

 З виходом американського військового контингенту і приходом талібів Афганістан також позбувся допомоги міжнародних донорів. Вони забезпечували близько 75% державних витрат. Деякі західні країни вже розробляють план, як допомогти нужденним матеріально, оминаючи талібів. Екстрене фінансування, як передбачається, будуть розподіляти через банки безпосередньо людям з дозволу влади, але без їх участі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ