Вступити до родини ATR

Негайно звільнити Костянтина Ширінга — реакція МЗС: ZAMAN

16 жовтня 2021, 11:19
799

Негайно звільнити Костянтина Ширінга та усіх незаконно затриманих українських громадян.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України. 

Вирок Костянтину Ширінгу, якого окупанти засудили до 12 років колонії суворого режиму через закиди шпигунства, у МЗС називають політично вмотивованим. 

Окрім того, там зазначили, що це є черговим прикладом нав’язування російського громадянства жителям окупованого Криму.  

«Вимагаємо від Російської Федерації скасувати рішення «суду» і негайно звільнити громадянина України Костянтина Ширінга, а також усіх незаконно утримуваних нею українських громадян.  Закликаємо міжнародне співтовариство засудити застосування Росією практики системних політичних репресій проти громадян України в тимчасово окупованому Криму, посилити політико-дипломатичний тиск на РФ, а також продовжити активно протидіяти порушенням прав людини та міжнародного гуманітарного права на півострові, у тому числі в рамках Кримської платформи», — йдеться у заяві. 

Нагадаємо, що співробітники ФСБ  затримали 61-річного українця Костянтина Ширінга у квітні минулого року разом з цивільною дружиною — російською військовослужбовицею з Феодосії. Окупанти звинуватили його у шпигунстві на користь України. В українській розвідці закиди про нібито затримання в окупованому Криму «української розвідгрупи» назвали провокацією. Сам Ширінг своєї провини не визнав. Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що готує апеляційну скаргу на вирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ