Вступити до родини ATR

Співпраця для захисту всього Чорноморського регіону — міністр оборони США зустрівся з українським колегою: ZAMAN

20 жовтня 2021, 09:09
742

Спільні проєкти на суходолі, в небі, морі та у кіберпросторі обговорили очільники оборонних відомств України та Сполучених Штатів.

У Києві очільник Пентагону Ллойд Остін мав зустріч з українським колегою Андрієм Тараном. 

Йшлося про співправцю для захисту всього Чорноморського регіону, а також узгодження кроків реалізації угоди оборонного партнерства, підписаної у вересні у Вашингтоні. 

Ллойд Остін наголосив, що США й надалі сприятимуть оборонним реформам для досягнення рівня НАТО, і додав, що Росія не може блокувати вступ України до Альянсу. 

«Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну, і вона є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони почали порушувати територіальну цілісність і суверенітет України, а ми робитимемо все можливо, щоби підтримувати Україну, розробляти спроможності захисту її територіальної цілісності та недоторканості», — заявив міністр оборони США.

Нагадаємо, що напередодні глава Пентагону відвідав Грузію, де підписав оборонний меморандум. Після візиту до України, Ллойд Остін вирушив до Румунії. А завершить європейське турне у Брюсселі, де 21 та 22 жовтня візьме участь у саміті міністрів оборони країн-членів НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ