Вступити до родини ATR

Повна ізоляція — бранець Олег Приходько три місяці не отримує ліки та пошту: ZAMAN

21 жовтня 2021, 08:27
819

63-річний український політв'язень Олег Приходько вже три місяці не отримує необхідні ліки та пошту від рідних.

Про це розповів адвокат Сергій Легостов після зустрічі з бранцем. 

Окупанти кинули Олега Приходька до в’язниці для особливо небезпечних злочинців у Володимирській області Росії. Політв’язню відмовили у приватній розмові з адвокатом та не дали підписати необхідні документи. 

Бранець розповів, що весь час перебуває в одиночній камері. Літній чоловік з хронічними захворюваннями змушений проводити весь день на ногах, оскільки лежати йому дозволяють лише після відбою. Листи до рідних не пропускає тюремна цензура, а у медичній допомозі бранцеві відмовляють. 

«Приходько розповів, що вже 3 місяці з моменту його знаходження у Володимирському централі йому не передають необхідні ліки, що надсилаються родичами. Лікар також жодного разу не обстежував його. Представник ФСВП ухилявся від відповідей адвокату, чому була допущена така ситуація. Це є жорстоким поводженням над людиною, який повністю знаходиться в їхній владі», — наголошує адвокат бранця.

Нагадаємо, що українця Олега Приходька окупанти затримали у жовтні 2019 року, в Сакському районі. Його звинуватили у нібито «плануванні підриву» міської «адміністрації» міста Саки та російського консульства у Львові й засудили до 5 років колонії суворого режиму. Перший рік незаконного ув'язнення бранець проведе у колонії найсуворішого режиму, де не можна покидати камери. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ