Вступити до родини ATR

Мрію побачити кримськотатарський народ у розквіті — з листа політв’язня Асана Ахтемова: ZAMAN

22 жовтня 2021, 07:36
758

Мрія життя — побачити кримськотатарський народ у розквіті.

Про це пише політв’язень Асан Ахтемов, якого окупанти звинуватили у нібито «диверсії на газопроводі». 

Лист опублікувала його дружина Репіка Ахтемова. У ньому бранець пише, що відчув на собі, як окупанти ламають мрії та долі кримських татар. Закликав не вірити російським пропагандистам і додав, що всі так звані «зізнання» були вибиті під тортурами. Лише так, за словами Асана Ахтемова, можна було залишитися живим та вберегти родину та близьких.

З ЛИСТА ПОЛІТВ’ЯЗНЯ АСАНА АХТЕМОВА:

Всё, что я говорил ранее (показания) были сказаны после пыток, как физических, так и под психологическим давлением (угрозами). Другого выхода, чтобы остаться живым и защитить свою семью и близких, в тот страшный день, я не видел. Никогда я, мой брат Азиз Ахтем и Нариман агъа Джелял не совершали то, о чем «они» говорят. Все следственные действия сфабрикованы, причём очень «грязно». Главная моя мечта в жизни — жить в Крыму и видеть свой народ в расцвете, счастливым. Я верю, так и будет. Бесконечно благодарен всем людям, которые поддерживают нас в это тяжелое время, только благодаря Вам я не сдаюсь. Вы придаёте мне сил. И какими бы толстыми не были стены, разделяющие нас, я чувствую Вашу поддержку и верю, что этот страшный сон скоро закончится. Правда сильнее всего и рано или поздно она победит. У нас в народе говорят BİRLİKTE QUVET — СИЛА В ЕДИНСТВЕ. Когда теряешь свободу, а это, я считаю, главное в жизни, понимаешь, что каждая минута с близкими и другие, вроде бы, обычные вещи, события и др. — это и есть счастье», — пише політв’язень.

Нагадаємо, що братів Асана та Азіза Ахтемових, а також першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла окупанти затримали під час облав 3 та 4 вересня. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне, під Сімферополем. Спочатку Нарімана звинуватили у підбурюванні до диверсії. Згодом — у вчиненні підриву та нібито незаконному зберіганні вибухівки. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ