Вступити до родини ATR

Крим не є власністю однієї людини — Зеленський закликав світову спільноту відновити безпеку у Чорному морі: ZAMAN

22 жовтня 2021, 07:51
681

Повернення Чорного та Азовського морів у простір міжнародного морського права має стати пріоритетом світової спільноти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відвідування Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України на Черкащині. 

Зеленський відзначив що успішні міжнародні навчання, зокрема Sea Breeze, продемонстрували, що українські прикордонники професійно і злагоджено виконують завдання на одному рівні з кращими прикордонниками і військовими Європи і всього світу.

«Вкотре разом з нашими друзями, міжнародними партнерами, ми вказали, що Чорне море і наш український півострів Крим — це не власність однієї людини. Це міжнародно визнані території і кордони нашої незалежної України. Повернення Чорного і Азовського морів в простір міжнародного морського права та відновлення безпеки судноплавства повинно стати пріоритетом світової спільноти», — заявив президент.

Всупереч угоді про припинення вогню на Донбасі, ситуація на фронті залишається складною, додав президент. Тому важливо реформувати українське військо, аби протистояти російській агресії. А завдяки підтримці партнерів, Україна зможе успішніше перейти на стандарти НАТО та міцно захищати незалежність.

«На жаль, ми бачимо ускладнення, гинуть наші воїни, багато поранених. Важливо бути згуртованими, адже в різні часи історії ми не раз доводили, що коли українці разом, коли об'єднані, ми можемо подолати абсолютно все. Ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій. І саме ви, прикордонники, будете тими, хто засвідчить, що світ настав, а кордони надійно захищені», — наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ