Вступити до родини ATR

Розповів про катування та нагадав про бранців Кремля — Єсипенко звернувся до Байдена: ZAMAN

23 жовтня 2021, 16:33
906

Український політв’язень, фрілансер «Радіо Свобода» Владислав Єсипенко звернувся до президента Сполучених Штатів Джо Байдена, уряду та Конгресу США.

Листа до Вашингтона привезла дружина бранця Катерина. 

У листі Владислав Єсипенко детально описує тортури, яким він піддавався з боку співробітників ФСБ, аби примусити його підписати свідчення проти себе й відмовитися від незалежного адвоката. 

Єсипенко розповідає також про інших політв’язнів та закликає США тиснути на Росію для звільнення усіх українських бранців. 

«Смерть зазирала мені в очі. Під дією електричного струму мозок плавився, а серце вистрибувало з грудей. Я вирішив, що це були мої останні хвилини, і думав про свою сім’ю та маленьку доньку, вважаючи, що вже ніколи їх не побачу. Я ледве пережив тортури, і вже свій сьомий місяць знаходжуся в СІЗО Сімферополя. Багатьох із нас катували, погрожували фізичним знищенням, шантажували рідними й близькими, аби ми тільки зізналися в тому, що ми ніколи не робили... і зрадили нашу країну. Ми опираємося, як можемо, спростовуємо сказане нами під тортурами, доносимо свою правду на судах і пишемо листи на волю, щоби ви знали: ми не здамося», — пише бранець. 

Нагадаємо, що Владислава Єсипенка затримали 10 березня після акції до Дня народження Тараса Шевченка, що відбулася біля пам’ятника поетові у Сімферополі. Позаштатному журналісту «Радіо Свобода» окупанти закидають незаконне виготовлення зброї та співпрацю з українськими спецслужбами.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ