Вступити до родини ATR

Незаконні мігранти — понад 500 порушень кордону припиняють у Польщі щодня: ZAMAN

27 жовтня 2021, 08:27
621

Понад 500 порушень кордону припиняють у Польщі щодня.

Із серпня таких порушень було вже близько 15 тисяч. 

Мігранти з Африки, Азії та Близького Сходу намагаються потрапити до Євросоюзу через білорусько-польський кордон, і їхній потік збільшується. 

Неподалік станції Семянувка затримали групу сомалійців. Вони кілька днів тинялися білоруськими лісами. Дехто втратив взуття, переходячи річку. У деяких вивихнуті ноги. Трьох із симптомами переохолодження та травмами відвезли на швидкій. Ще чотирьох забрали прикордонники. Невідомо, чи доправлять цих мігрантів до центру тримання під вартою чи відправлять на територію сусідів.

УВКБ ООН звинувачує Польщу у порушенні міжнародного права через те, що вона не пропонує мігрантам притулку та відправляє їх назад до Білорусі. 

Водночас, Польща заявляє, що виконує свої міжнародні зобов’язання, намагаючись зупинити потік мігрантів. Вони переважно хочуть отримати притулок не у Польщі, а в Західній Європі. А Європейський Союз, у свою чергу, звинувачує Білорусь в організації потоку біженців. 

У ЄС вважають спробу чинити тиск на блок помстою за санкції. Їх наклали на Мінськ через порушення прав людини. Згідно з правилами ЄС, мігранти мають просити притулку в тій країні, до якої потрапляють одразу після перетину кордону. Однак Євросоюз планує провести реформи, щоб змінити це правило та рівномірно розподіляти навантаження по всіх країнах блоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ