Вступити до родини ATR

Масові затримання, адміністративні арешти та зневага людської гідності — окупанти розглядають 22 «справи» проти кримських татар: ZAMAN

27 жовтня 2021, 09:18
695

Окупаційний «центральний райсуд» Сімферополя розглядає одразу 22 адміністративні «справи» проти кримських татар.

Їх затримали напередодні, під стінами окупаційного «Кримського гарнізонного суду». Люди прийшли підтримати бранців, яких звинувачують у «тероризмі», але опинилися в автозаках. 

Після ночі в ізоляторах у різних містах півострова, кримських татар звезли на судилище. На жодні доводи окупаційні «судді» не зважали та винесли штрафи за нібито порушення карантинних обмежень. 

Координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова покарали штрафом у 15 тисяч рублів. Також штраф у 15 тисяч рублів окупанти виписали для Ісмаіла Ваапова. По 10 тисяч рублів присудили для Ереджепа Мемешева, Ділявера Ібрагімова та Ервіна Еміралієва. Щодо решти кримських татар судилища тривають. На їхню підтримку зібралося чимало людей. Окупаційні силовики вже традиційно пригнали автобус та автозаки. В усіх присутніх перевірили документи, а у незалежних журналістів — посвідчення. Навколо блукали окупаційні поліціянти, які фільмували людей на камеру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ