Вступити до родини ATR

Послухати вишукану музику та допомогти жертвам репресій — у Києві відбувся благодійний концерт: ZAMAN

28 жовтня 2021, 08:18
603

Кримськотатарський скрипаль Шевкет Аблялімов разом з піаністкою Анною Хмарою зіграли у Києві благодійний концерт класичної музики.

Концерт присвятили родинам бранців Кремля та дітям, які залишилися без опіки батьків. Після нещодавніх облав окупантів, таких вже 197. Кожен зміг підтримати їх посильною сумою.

«Завжди серце кров'ю обливається, коли я бачу те, що зараз відбувається у Криму з нашими друзями, з нашими братами, з патріотами нашої країни, тому я подумав, чим я можу допомогти їм. І насправді я зрозумів, що якщо кожен у своїй сфері зробить максимум, або хоча б спробує допомогти, це призведе до якогось результату», — впевнений Шевкет Аблялімов.

Зі сцени прозвучали музичні шедеври європейських, українських та кримськотатарських композиторів — від Йогана Себастьяна Баха до твору Ельвіри Емір «Кримські візерунки». 

У холі встановили скриньку для благодійних внесків. Також усі охочі могли переказати допомогу на картку. 

Окрім того, Шевкет Аблялімов припускає, що невдовзі зіграє на благодійному онлайн-концерті, де будуть номери карток для пожертв. Він додав, що має на півострові знайомих, які передадуть ці кошти дітям кримськотатарських бранців. Шевкет запевняє, що жодна родина не залишиться без уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ