Вступити до родини ATR

Ще на 87 днів за ґрати — «суд» окупантів продовжив арешт Наріману Джелялу та братам Ахтемовим: ZAMAN

29 жовтня 2021, 07:33
705

Окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя продовжив арешт Наріману Джелялу, а також братам Асану та Азізу Ахтемовим до 23 січня.

Засідання одразу ж оголосили закритим. Всередину не пускали навіть родичів. Окупаційний «суддя» Пронін посилався на нібито погрози з боку людей, однак у матеріалах жодних заяв чи доказів цього немає, каже адвокат Микола Полозов. 

За традицією окупанти фіксували тих, хто прийшов до стін «суду» підтримати бранців. Окрім поліціянтів цього разу залучили й камуфльованих силовиків з нашивками «Беркут».

Самого Нарімана Джеляла на судилище не доставили. Нині він перебуває на незаконній психіатричній експертизі. На думку адвокатів, окупанти просто не хочуть, що бранець заявив на судилищі свою думку. Захист клопотав про звільнення Джеляла з-під варти та переведення бодай під домашній арешт. Однак окупанти наводили абсурдні твердження.

Засідання щодо братів Ахтемових також було закритим. Їх також триматимуть під вартою щонайменше до 23 січня наступного року. Захисникам вдалося передати кілька листів від родичів. Адвокат Іслям Веліляєв розповів, що Азіз Ахтемов почувається впевненіше та відстоює свою невинуватість. Як відомо, після затримання його разом з братом Асаном нещадно катували окупанти. 

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла затримали разом з братами Асаном та Азізом Ахтемовими. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. Спочатку Нарімана звинуватили у підбурюванні до диверсії. Згодом закинули вчинення підриву та нібито незаконне зберігання вибухівки. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, що відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ