Вступити до родини ATR

Останнє слово на судилищі, але не останнє у боротьбі за права кримськотатарського народу — фігуранти третьої бахчисарайської групи: ZAMAN

29 жовтня 2021, 07:59
707

Останнє слово на судилищі, але не останнє у боротьбі за права кримськотатарського народу.

Про це заявили рідні брати Сейтумер та Осман Сейтумеров та їхній дядько Рустем Сейтмеметов на засіданні Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону. Це їхнє останнє слово перед вироком, який оголосять вже цієї п’ятниці.

Іншого бранця у цій «справі» Амета Сулейманова доставили до окупаційного «Кримського гарнізонного суду» у Сімферополі. На судилищі він брав участь відеозв’язком. 

Як відомо, для бранців вимагають покарання у 66 років колонії суворого режиму на чотирьох. Для Сейтумера Сейтумерова просять 20 років колонії суворого режиму, Осману Сейтумерову — 17 років, Рустему Сеітмеметову — 16 та Амету Сулейманову — 13 років колонії суворого режиму.

Адвокат Назім Шеймамбетов каже, що не має ілюзій щодо вироку бранцям. Але сподіваються, що всі причетні до переслідувань кримських татар згодом дістануть покарання. 

Нагадаємо, що братів Османа та Рустема Сейтумерових, Амета Сулейманова та Рустема Сейтмеметова окупанти затримали після масових облав у Бахчисараї, в березні минулого року. Їх безпідставно звинуватили у тероризмі через нібито причетність до релігійної організації Хізб-ут-Тахрір. Журналіста Сейтумера Сейтумерова звинуватили у нібито створенні терористичної організації. Він був змушений покинути Крим у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ