Вступити до родини ATR

56 років позбавлення волі на чотирьох — «суд» окупантів оголосив вирок третій бахчисарайській групі

29 жовтня 2021, 11:32
1016

Південний окружний військовий суд у Ростові-на Дону оголосив вирок у вигляді 56 років позбавлення волі на чотирьох фігурантам третьої бахчисарайської групи так званої «справи про тероризм».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Російські прокурори домоглися незаконного ув’язнення кримських татар за злочин, який вони не скоювали. Наші співгромадяни отримали тривалі терміни відбування покарання у колонії суворого режиму: Сейтумер Сейтумеров — 17 років, Осман Сейтумеров — 14 років, Рустем Сейтмеметов — 13 років, Амет Сулейманов — 12 років», — пише омбудсмен.

Людмила Денісова вражена нікчемністю і надуманістю «доказів», наведених російським обвинуваченням. За її словами, усі вони зводилися до показань двох «таємних свідків» ФСБ, які постійно плуталися у своїх свідченнях.

«Цинізм та брехня з боку РФ призвели до того, що кримські родини залишилися без годувальників, а одна з них — одразу без трьох: Осман Сейтумеров і Сейтумер Сейтумеров — рідні брати, Рустем Сейтмеметов — їхній дядько по материнській лінії», — додала вона.

Омбудсмен засудила незаконний вирок окупантів та закликала представників міжнародних місій, правозахисних організацій та дипломатичного корпусу змусити РФ припинити безпідставні затримання та судилища над незаконно ув’язненими громадянами України та повернути їх на Батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ