Вступити до родини ATR

«Військовому комісару» окупантів оголошено підозру — Прокуратура АРК: ZAMAN

30 жовтня 2021, 08:23
721

Окупаційному «військовому комісару» Михайлу Шинкарьову оголошено підозру у вчиненні воєнного злочину.

Про це повідомили у Прокуратурі АРК. 

Шинкарьов керує незаконним призовом кримчан до лав окупаційного війська у Білогірському районі півострова. 

Встановлено, що до російської окупації, Шинкарьов керував радіовідділенням військової частини ВМС України у Сімферополі. Однак зрадив присязі та пішов служити загарбнику. 

У 2019-му році йому довірили організацію незаконного призову на посаді керівника окупаційного «військового комісаріату» Білогірського район. А це, за повідомленням прокуратури автономії, є порушенням законів та звичаїв війни.  Покарання за такий злочин передбачає до 12 років за ґратами. 

«Прокуратура автономії розглядає такі дії держави-окупанта в контексті систематичної політики РФ, яка спрямована на зміну демографічного складу населення півострова, оскільки кримчан фактично змушують покидати територію півострова, щоб уникнути незаконного призову на службу або притягнення до кримінальної відповідальності за «ухилення» від такої служби. Однак кримчани, які все ж проходили «службу», не можуть піддаватись кримінальному переслідуванню на материковій частині України і навпаки, є жертвами незаконних дій посадових осіб держави-окупанта», — йдеться у повідомлення прокуратури.

Нагадаємо, що раніше Прокуратура АРК повідомила про підозру 10 окупаційним «військовим комісарам» за проведення незаконного призову до загарбницького війська. 

Як відомо, за час окупації Криму провели вже 13 призовних кампаній та закликали більше 34 тисяч кримчан. За даними Кримської правозахисної групи, лише минулого року до окупаційних «судів» передано 82 «справи» проти юнаків, які відмовляються йти до російської армії. Це майже стільки ж, скільки за попередні роки окупації разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ