Вступити до родини ATR

Нові «адмінпротоколи» — активісти вийшли на підтримку бранців третьої бахчисарайської групи: ZAMAN

30 жовтня 2021, 09:32
768

Вбрані у білі накидки, з портретами політв’язнів або ж з плакатами люди висловлювали протест репресіям окупантів на підтримку бранців третьої бахчисарайської групи.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Активісти стояли уздовж вулиць, дотримуючись дистанції, але окупаційних поліціянтів і це не влаштовувало. Вони блукали між присутніх групами, підходили до людей, переписували паспортні дані та фотографували документи.

Незабаром припаркувався маршрутний автобус, до якого почали загружати кримських татар. Туди ж потрапили двоє журналістів у жилетах, з посвідченням ЗМІ та редакційним завданням. Пізніше їх відпустили. Активістів доставили до відділків поліції. У затриманих вилучили мобільні телефони, вимагали здати зразки слини та дихати в алкотестер. Ймовірно, на них будуть складені протоколи про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, що Південний окружний військовий суд у Ростові-на Дону оголосив вирок у вигляді 56 років позбавлення волі на чотирьох фігурантам третьої бахчисарайської групи так званої «справи про тероризм». Сейтумер Сейтумеров отримав 17 років, Осман Сейтумеров — 14 років, Рустем Сейтмеметов — 13 років, Амет Сулейманов — 12 років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ