Вступити до родини ATR

Росія готується атакувати Україну — начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України: ZAMAN

23 листопада 2021, 11:15
796

Росія готується атакувати Україну у січні-лютому.

Про це в інтерв'ю Military Times заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. 

За його інформацією, біля українських кордонів Росія зосередила понад 92 тисяч військових. Атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки. А також може відбутися висадка десанту, зокрема в Одесі та Маріуполі. Окрім того, можливе й вторгненням з боку Білорусі. 

Очільник розвідки додав, що масштабні російсько-білоруські навчання «Захід-21» показали, що вони можуть одночасно скинути понад 3500 військових повітряно-десантних і спеціальних сил. Але спочатку, за словами Буданова, має відбутися серія «психологічних операцій», щоб дестабілізувати Україну і підірвати її можливість боротися.

«Атака, яку готує Росія, буде набагато руйнівнішою, ніж будь-яка раніше в конфлікті, що почався у 2014 році, в результаті якого було вбито близько 14 тисяч українців. Вони хочуть розпалити заворушення через протести та мітинги, які покажуть, що люди виступають проти уряду. Вони хочуть зробити ситуацію всередині країни більш небезпечною та жорсткішою, зробити так, щоб ми змінили владу. Якщо вони не можуть цього зробити, то війська зроблять свою справу», — впевнений Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ