Вступити до родини ATR

До України прибули ще два катери типу Island — підтримка від США: ZAMAN

24 листопада 2021, 09:18
552

До України прибули ще два катери типу Island, переданих США для ВМС України.

Катери доставили на борту вантажного судна Ocean Grand з міста Балтимор у США.  

Катери, які отримали назви «Фастів» та «Суми», розвантажать в Одеському морському торговельному порту. Вже незабаром на них піднимуть Військово-морський прапор України, та під командуванням українського екіпажу вони розпочнуть бойове чергування по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

«Ми вдячні американським партнерам за багаторічну незмінну підтримку, надану Україні. Ми високо цінуємо внесок Сполучених Штатів Америки задля стримування збройної агресії Російської Федерації проти України. Надаючи допомогу у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, США на чолі консолідованої світової спільноти захищає демократичні цінності та трансатлантичну безпеку», — заявив командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа.

Як відомо, у складі ВМС України вже є два патрульні катери типу Island: «Слов’янськ» і «Старобільськ». Їх офіційна передача  українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі у Балтиморі. 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу, де згодом їх прийняли до складу ВМС. Військово-Морські Сили України загалом матимуть чотири кораблі цього типу, із яких можна буде сформувати повноцінний дивізіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ