Вступити до родини ATR

Окупанти не надають медичну допомогу трьом кримськотатарським бранцям у російському СІЗО — омбудсмен

24 листопада 2021, 17:00
619

Трьом кримськотатарським політв’язням, які утримуються окупантами у СІЗО-3 Новочеркаська в Ростовській області, не надається медична допомога.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«60-річний кримський татарин Енвер Омеров потребує хірургічного втручання для лікування гострого хронічного захворювання, Айдер Джаппаров після перенесеної коронавірусної інфекції має проблеми з диханням і біль у грудях, а також високий артеріальний тиск. Різа Омеров потребує допомоги стоматолога», — пише омбудсмен.

За її словами, усі троє неодноразово зверталися до адміністрації СІЗО щодо надання медичної допомоги, втім безрезультатно. Омбудсмен наголошує, що такими незаконними діями керівництво слідчого ізолятора порушує права бранців на життя, охорону здоров’я та медичну допомогу.

Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити заходи щодо відновлення прав політв’язнів, зокрема невідкладно провести повне медичне обстеження з подальшим призначенням відповідного лікування, а також закликала міжнародну спільноту звернути увагу на порушення прав кримськотатарських бранців та продовжити діяльність, спрямовану на їхнє визволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ